Hogyan keverjük a high street és luxus darabokat?

 

A high street és luxus darabok keverése manapság abszolút elfogadott. Ne féljünk egy egyszerű fehér olcsóbb pólót felvenni a Chanel Le boy táskánkhoz!

Be kell, hogy valljuk, mindannyian szeretjük a high street divatot, különösen a Zarát. Az Insta bloggerek nagy része is a szezon legjobb darabjait itt szerzi be. Nem kell egyáltalán szégyenkezni, ha a gyorsan és könnyen fogyasztható divat bedarál. Mindannyian elcsábulunk, mert alapvetően azt az érzést kelti bennünk, hogy a kifutón látott darabokat emberi pénztárcához mérten megkaphatjuk. Nagyon izgalmas dolog a megfizethető darabokat olyan designer darabokkal keverni, mint Valentino, Chloe, Celine vagy Gucci. Sokszor álmodom róla, hogy tetőtől talpig designer ruhákba tudok majd egy nap öltözni, de hamar rájövök nem szükséges vagyonokat költeni ruhákra. Szeretem, ha az alapdarabok mellett vannak különleges ruhák is a gardróbban, de a divat annyira gyorsan változik. Inkább vásárolok alap darabokból nevesebb tervezőktől, amiket évekig hordok majd és a divatos vagy szezonális darabokat

 

Adok néhány tippet arra vonatkozóan, hogyan tudod felépíteni a tökéletes gardróbot. Hogyan lehet egyensúlyba hozni a high street és designer darabokat anélkül, hogy olcsó hatást keltenénk.

 

 

Tipp #1

VÁLASSZD KI A FŐ SZÍNEKET

Minden szezonban megálmodom, hogy milyen színeket fogok hordani. Kiválasztok 3-4 alapszínt, ami köré fel tudom építeni az egész szezon szettjeit. Ebben a szezonban a választásom a sötét kék, fekete, fehér és púder rózsaszínre esett.

Sosem vásárolok a szezon során olyan terméket, ami nem illik bele színe vagy stílusa miatt a jelenlegi gardróbba. Számomra fontos, hogy reggel hatékonyan válasszak ruhát és ennek része, hogy egy letisztult képet mutasson a ruhás szekrényem. A tiszta, rendszerezett gardrób az alapja a sikkes, szofisztikált megjelenésnek.

 

Tipp #2

A MINŐSÉGRE KONCENTRÁLJ, NE A MENNYISÉGRE

A gyors divatot diktáló üzletek tele vannak olcsóbb anyagú, poliészter ruhákkal, hiszen többségüket egy szezonra vásárolod csak. De ettől függetlenül itt is találhatsz igazi kincseket minden szezonban. Kerüld az olcsó anyagokat, amik hamar viseltesek lesznek a mosások során.

Minden márkának van prémium kollekciója, ami jobb minőségű anyagból készül. Nézd meg a címkét és keresd az alábbi összetevőket és kulcs szavakat: gyapjú, kasmír, igazi bőr, selyem, kézzel készült. Ha a márka már a címkén jelzi ezeket, biztos lehetsz, benne az jobb minőséget képvisel, mint a kollekció többi darabja.

 

#mangosuit #zarawoman #hmpremium

 

Tipp #3

FIGYELJ A RÉSZLETEKRE

Keress az alap darabok mellé olyan ruhákat, amin finom részletek vannak. Fodrok, applikációk, dekoratív gombok, arany cipzárak például. Ezek az apró részletek egy olcsóbb darabot is jobb minőségben tüntetnek fel.

+ 1 tipp Zara vásárlóknak: a Woman és a TRF részlegen sokszor ugyanazokat a ruhákat találod meg. De a Woman termékek mégis jobb minőségben készülnék és jobb a szabásuk is. Ennek megfelelően persze az ára is magasabb, de ha alapdarabról van szó, nem érdemes spórolni.

Tipp #4

VÁSÁROLJ IDŐTÁLLÓ DESIGNER DARABOKAT

Amikor a tökéletes gardróbot építed fel és lehetőséged van arra, hogy több pénzt költs designer darabokra érdemes a kiegészítőkkel kezdened. Táskák, övek és napszemüvegek a legjobb beruházások. Egy olyan táska, amit minden nap tudsz hordani és kitűnik a tömegből, tökéletes beruházás. Keress klasszikus formát és színt először, majd idővel vásárolhatsz egyéni darabokat.

Olyan designer darabokat vásárolok, amik éppen trendik, de tudom, hogy kulcsfontosságú darabjai lesznek a ruhatáramnak az elkövetkezendő néhány évben. Mielőtt vagyonokat költök, egy darabra mindig felteszem magamnak a kérdést, mennyire lehet rugalmasan kombinálni azt adott darabot. Ha változik, a stílusom vajon még mindig fel tudom venni???

 

 

Személyes kedvenceim:

 

 

 

 

 

   

Tipp #5

Alap designer cipők és fancy darabok

Az első designer cipő, amit vettem egy ezüstszínű kecskebőr Louis Vuitton ballerina volt 2008-ban. A bőr a legfinomabb bőr volt, amiről álmodhatsz. Az ezüstszín tökéletesen illet minden ruhámhoz. Sajnos a minden napi hordás során, a bőrön karcolások jelentek meg, a belső talprész az izzadtságtól megkeményedett és berepedezett és hónapok múlva sírva raktam el a cipőt a szekrény mélyére. Reménykedtem, hogy mikor a következő szezonban előveszem, valami csoda folytán felgyógyul és újra teljes pompájában fog ragyogni. Természetesen nem így lett…

Ha első designer cipődet vásárolod, érdemes laposat venned, amit többször ki tudsz használni. Kerüld a hasított bőrt, bársonyt és a textilt. Ezek nem alkalmasak mindennapi használatra. Második párnak vegyél egy neutrális színű magas sarkút, amit rendezvényre vagy megbeszélésre vehetsz fel. A táncolós partikon viszont még véletlenül se viseld ezt! Az alapszínek mindig beválnak (fekete, bézs vagy sötét barna, ha egy kicsit érdekesebbé akarod tenni a megjelenést). A designer darabok nagy részének bőr talpa van. Első használat előtt vidd el megtalpaltatni. Hidd, el megéri erre még pár ezret kiadni. A gumitalp vízálló, magasabb lesz az orra is a földtől és sokkal tovább bírja a strapát az álomcipő.

A cipőknél ugyanaz a szabály,mint a ruháknál. Alap darabból lehet drágát venni. A nagyon fancy darabokra viszont nem érdemes vagyonokat költeni. Nyugodtan menj be a Zarába és vedd meg a legörültebb darabokat. Viszont legyenek reális elvárásaid. Ezek a darabok nem biztos, hogy tartósak és / vagy kényelmesek lesznek.

Kevenc darabjaim:

 

 

 

 

 

 

Mademoiselle Agnes

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *