Love story: a világ legszebb Chanel papucsa

 

Rátalálni erre a tökéletességgel megalkotott Chanel papucsra majdnem lehetetlenség volt. De hiszek a sorsban, és a tündérmesékben is. Az álom papucs talált meg engem.

A Chanel 2016 Cruise kollekció bemutatója kiemelkedő esemény volt a divat történetében. Az embargó feloldása után, a világ legnagyobb divatmárkája mutatta be legújabb kollekcióját Havannában. Miután az Amerikai Egyesült Államok nyitott Kuba felé, a Chanel divatház egy külön kollekciót tervezett egy olyan világ történetének elemeivel, ahol a divat legkevésbé volt jelen az elmúlt évtizedekben.

Amikor megláttam Havanna, historikus utcáira megálmodott kifutót, tudtam, hogy ez a kollekció más lesz mint a többi. Az élő zene ritmusa, a kubai énekesnő hangja, az utcán parkoló autó csodák mind olyan aprólékosan megtervezett elemek voltak, amik még életszerűbbé tették ez egész történést. Az emberek a lakóházak tetején ülve nézték végig a bemutatót, míg a meghívottak az út 2 oldalán elhelyezett utcai pihenő padokon ülve figyelhették a gigahosszú kifutón vonuló modelleket.

A kollekció szerves része volt a khaki zöld szín, a férfias szabásvonalú zakók és a katonai kitüntetésnek álcázott Chanel kitűző. Ezt a milliót finomították a divatházra jellemző gyöngy és tweed használatával. Ez volt az első alkalom mikor felfigyeltem erre a papucsra. Habár az egész kollekció lélegzetelállító volt, valahogy ez mégis kitűnt a tömegből. Számos Chanel boutique-ban próbáltam megnézni, hogy milyen lehet élőben. Dubajon keresztül Bécsen át, szinte minden utamba kerülő üzletet megnéztem. Eközben láttam különböző blogokon, Instagramon és minden alkalommal csak elcsodálkoztam, hogy lehet egy cipő ilyen csodálatos…

 

 

Miközben vágytam a tökéletes darabra, a Vestiaire Collective  oldalon nézegettem a Chanel cipőket. Ez pontosan 1 héttel azután volt, hogy Bécsben jártam a Chanel boutiqeban. Mivel akkor már csak 1 db 36-os méret volt az álom cipőből, kompromisszumot kötöttem és vettem egy másik fazont. Nagyon csalódott voltam,  és komolyan elgondolkoztam azon hogy pár centitől megszabadulhatnék egy orvosi beavatkozás során a lábfejem hosszából. No, de akkor mit csinálnék a többi cipővel, ami otthon vár? Visszatérve a sztorira: unalmas perceimben nézegettem a weboldalt, mikor hirtelen a szemem elé került az oly vágyott papucs. Tökéletes méret, sosem viselt, dobozban, porzsákkal. Na, ezt nekem töltötték fel!!!Épphogy a nevem nem volt ott a termék mellett!

 

Habár az ár magasabb volt, mint az eredeti eladási ár, ez engem a legkevésbé sem tántorított el, mivel tudtam ez a darab hónapok óta elkelt mindenhol. A legviccesebb dolog egyébként az, hogy az eladóval váltottam pár rövid üzenetet, aminek során kiderült, hogy ez a darab a bécsi üzletből van. Mivel minden üzlet 1 méretsort kapott ebből a cipőből, ő vásárolta meg azt amire én a bécsi látogatásom során pályáztam. Ezek alapján beigazolódott, ez a cipő csak rám várt és nem szabad elszalasztanom ezt a lehetőséget.

Ezt volt életem első vásárlása a VC-en, és ez megelőzően pár hónappal csatlakoztam az ottani közösségéhez. Tudva, hogy egy szakértő csapat vizsgálja át a terméket, és állapítja meg annak eredetiségét, magabiztosan fizettem ki a termék vételárát.

 

 

A termék kiszállítása nem olyan gyors, mint, amikor a Netaporterről vagy Mytheresáról rendelsz. Ennek oda, hogy az eladó nem áll közvetlen kapcsolatban a vásárló, hanem az eladott terméket a VC irodába postázza, ami Párizsban található. Miután a VC megkapta a csomagot, szakértők segítségével ellenőrzik annak eredetiségét és bizonyosodnak meg róla, hogy a termék megfelel a leírásban szereplő adatoknak (pl. méret, állapot) Miután átment a minőségi ellenőrzésen, rákerül egy igazolás a termék eredetiségéről és kerül postázásra.

Ezt a csomagot 2 hét alatt kaptam meg, de úgy gondolom, hogy megérte erre várni! Az eladónak 30 napja van feladni a terméket, így előfordulhat, hogy egyes esetekben tovább kell majd várnod a termékre. Szerencsére az én eladóm szinte azonnal feladta a terméket, így már tényleg csak a postán múlt hogy mikor kapom meg a terméket.

Az első vásárlást követően számos rendelést leadtam. Rengeteg olyan terméket találtam, amik már a kollekció megjelenésekor „sold out” státuszba kerültek. Néhányat a termék eredeti árán értékesítenek, néhányat valamivel efelett. Találhatsz új, címkés terméket és keveset használtat is. Ha kényesen ügyelsz arra, hogy tökéletes állapotban legyen a termék, akkor is jó választás a Vestaire Collective, mert rengeteg olyat eladó van, aki dobozostul vagy akár eredeti számlával küldi el a vásárlónak a terméket. Ez különösen fontos, egy olyan beruházásnál, mint például egy Chanel Le Boy vagy Hermes Kelly vásárlás, ahol a használt táskák is egy kisebb vagyonba kerülnek. Hogy mégis miért vásárolunk ilyen oldalakon? Nagyon egyszerű. Mert nekünk NŐKNEK,mindig az kell amit nehezen lehet megkapni!

 

Fotók a Chanel 2016 Cruise kollekció bemutatójáról

 

 

Forrás: chanel.com

 

Mademoiselle Agnes

Follow:
Share:
, , ,
Ez a bejegyzés nem szponzorált. A Vestiaire Collective oldalon vásárolt termékekért fizettem és én választottam ki. A bejegyzésben saját, őszinte véleményemet írta le, mellyel olvasóim jövőbeni vásárlásait szeretném segíteni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *