Military bakancs – hate or love?

 

A military stílus őrült körforgásban van és visszatért a divatba. Idén a feminin kivitelezésű harci bakancs (combat boots) kötelező darabja lesz a téli ruhatárunknak. Szinte nincsen olyan márka,aki ne tette volna bele az idei kollekciójába. Ezt a trendet lehet utálni és szeretni. Az agyonhipeolt gyöngyös Zara bakancsot mindenki megvette, én is… Mentségemre szóljon, hogy én még augusztusban, mikor még csak nyomaiban tartalmazták az Instagram posztok ezt a cipőt. Most az amerikai bloggerektől kezdve, a németek, angolok de még az ázsiaiak is ezt posztolják. Lehet,hogy pont emiatt vannak vegyes érzelmeim evvel a darabbal kapcsolatban. Ez a trend nem lesz hosszú életű, csakúgy mind a „plaid” vagyis a klasszikus kockás pléd minta. És minél nagyobb dózisban toljuk a szervezetünkbe a trendet, annál hamarabb fogjuk megunni. Hordjuk picit, megrágjuk majd tovább állunk.

 

Pár éve mikor divatba jött a motoros bakancs, erős késztetést éreztem egy Valentino szegecses bakancs megvásárlására. Tudtam, hogy az irodába nem fogom tudni felvenni és emiatt “kifizetett Forint/hordás ráta” nem fog megfelelő számokat produkálni. Tudom ez így viccesen hangzik, de a vásárlásaim nagy része pénzügyi megoldásokon és befektetésen alapszik. Ezért vásároltam egy jó minőségű high street darabot, ami csak egy nullával mutatott eltérést az árcímkén. Néhány motorozás, és esős-pocsolyás időszakon után még mindig hordható, de ennél komolyabb invesztíciót nem ért meg nálam ez a darab.

Mivel tudom, hogy ez a trend nem fog sokáig megmaradni, ezért nem szívesen költök rá vagyonokat. Szeretem a designer dolgokat, de mindig igyekszem olyan termékre beruházni, amiről tudom, hogy évekig a ruhatáram alapdarabja lesz, és sok mindennel tudom majd kombinálni. Ez a military trend pedig pont nem az, amit sokáig fogok majd a szekrényemben nézegetni.

Összeállítottam néhány alternatívát, legyen szó high street vagy high end darabokról, ami segíthet ha még vásárlás előtt állsz.

Az én kedvenceim ezen a télen:

High end:

Louis Vuitton Rockabily Ranger
Jimmy Choo Shearling- trimmed boot

High street:

Hogyan viseljük?

A military bakancsok a 90-es években élték aranykorukat. A grunge stílus (jelentsen ez a szó bármit is) elengedhetetlen eleme volt a harci bakancs, a szakadt farmer és a kockás ing. Imádtuk a Nirvanát (na én aztán tutira nem) és kócos volt a hajunk.

Ezt a retro hullámot meglovagolva álmodhatunk meg olyan hétköznapi összeállításokat, amivel a mai divatot keverjük. A szakadt farmert cseréljük szűk bőrnadrágra, a kockás inget pedig egy kockás zakóra.

Van néhány alapszabály, azonban amit érdemes követni, ha nőies és modern külsőt álmodunk magunknak.

#1 A laza külsőt ellensúlyozzuk tökéletes sminkkel és hajjal

A 90-es években egy fekete szemceruza jelentette a sminket. Ennél azonban többre van most szükség. Hogy modern hatást érj el használj természetes hatású “no make up” sminket. A laza, természetesen hullámok tökéletesen illenek ehhez a stílushoz. Ha nincsen időd  a hajad formázására, kösd fel egy laza kontyba.

#2 Bőrnadrág kombó

A szegecsekkel vagy gyöngyökkel díszített military bakancshoz válassz egyszerű vonalvezetésű, szűk bőrnadrágot. A hasonló textúrák nagyon jó mutatnak egymással, még jobban kiemelik a díszítéseket a cipőn.

A bőrnadrágot tudod helyettesíteni fekete vagy szürke farmerrel. Egy dolgot azonban kerülj el: terepmintás nadrág. Bocs, de ez nem néz ki jól, hacsak nem mész paintballozni a barátokkal.

#3 Csajos virágmintás ruha vagy szoknya

No igen, ez megint nagyon 90-es évek. De hidd el, lehet ezt mai módon is viselni. Bár a mi időjárásunk nem engedi, meg hogy télen harisnya nélkül mászkáljunk, de kora ősszel az átmeneti időszakban volt néhány melegebb nap, amikor így megjelenhettünk az utcán anélkül, hogy hólyaghurutot kapnánk, de alapvetően ezt nem nekünk találták ki. Kaliforniai csajok, Ausztrál divatkövetők előnyben.

#4 Kiegészítők

A kötött vagy kasmír sálak idén is kötelezőek. Én imádom a szürke és  karamel színeket ehhez a stílushoz. Az egyszerű, jó minőségű sálak mindig alapdarabok lesznek a ruhatáradban. Ezekre érdemes nagyobb összeget szánni.

A kötött pulóver, vagy sál nagyon jól lágyítja ezt a katonás stílust. Akár kabátot választasz, vagy egy felsőrészt válassz egyszínű, jó minőségű darabot.

Ha nagyon autentikus akarsz lenni, akkor válassz az újra népszerű klasszikus Dr Martens bakancsokból!

 

Shop my look:

   

   

 

Photos by: Franyó Eszter

 

Mademoiselle Agnes

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *