Thermal Beauty

omorovicza blue diamond creme thermal

Hungarian Cult product

 

I was always a beauty addict in secret, and tried all new products available on the market. Since my early twenties I tried all possible anti ageing, exfoliating and whitening products. I bought creme on my non-existing cellulite and used heating-cooling masks for the hope of gorgeous skin. I don’t really know, if there is any relation between these trials and my current skin situation, or I have good genes.

I am satisfied with my skin, but this is not meaning I am not going to do anything to maintain this condition or I don’t want to achieve a more youthful looking.

There is a Hungarian cult product on the market, which is well known around the whole word. Omorovicza is providing a wide range of luxury beauty products with thermal water, which is the main ingredient of their products. It is funny to see how the Omorovicza boutique is packed with Asian tourists, who are purchasing tonnes of jars and bottles full with cremes. There are some online stores, besides omorovicza.hu, where you can also your secret beauty weapons. Netaporter and Cult Beauty is also selling these products among the other well known luxury brands.

 


 

 

Titkon mindig is szépségfüggő voltam, és piacon elérhető összes terméket kipróbáltam. A húszas éveim elején már kipróbáltam az összes ránctalanító, exfoliáló és fehérítő terméket. Krémeket vásároltam a nem létező cellulitiszemre és fűtő-hűtő maszkokat használtam a csodás bőr reményében. Nem tudom, hogy van e bármi kapcsolat a korábbi próbálkozások és a bőröm jelenlegi állapota közt, vagy csak jó a génekkel rendelkezem.

Elégedett vagyok a bőrömmel, de ez nem jelenti azt, hogy nem teszek azért, hogy ezt az állapotot fenntartsam vagy netán még fiatalabbnak nézzek ki.

Van egy magyar termék a piacon, ami már kultikussá vált és az egész világ ismeri. Az Omorovicza széles körben kínál luxus szépségápolási termékeket, aminek a fő összetevője a termálvíz. Vicces látni, amikor az Omorovicza butik tele van ázsiai turistákkal, akik tonna számra vásárolják a krémekkel teli tégelyeket és üvegcséket. Az omorovicza.hu mellett van még néhány online üzlet is, ahol megvásárolhatod a titkos fegyvert. A Netaporter és Cult Beauty oldalon is megtalálhatóak a termékek a többi ismert és elismert luxusmárka mellett.

omorovicza boutique budapest

omorovicza boutique budapest

omorovicza skincare set

 


The Omorovicza Story

 

Did you know that Hungary has hundreds of thermal springs? We are proud of the heritage of our bath culture, which was introduced by the ottomans during the Turkish occupation. The appearance of the new culture was bringing many changes to the country. Hundreds of baths were build during the 16th century and the typical Turkish bath was introduced to the region. 

The Omorovicza family has requested Miklós Ybl, the famous Hungarian architect to renovate the Rácz-Bath around 1800 . Miklós Ybl designed also the Hungarian State Opera, which is a historical building of Budapest.

The founder of the brand, Stephen de Heinrich de Omorivicza brought his fiance Margaret to a thermal bath in Budapest. She was impressed by the effect of the thermal water, she has experienced on her skin. This visit had a deep influence of the couple and gave an inspiration to create a beauty product with the power of Hungarian thermal water and minerals.

The Healing Concentrate was created by the company and which is delivering the power of thermal water full with minerals. Their beauty products are full with valuable minerals and vitamins, combined with oils.


 

Tudtad, hogy Magyarországon több száz termál forrás található? Büszkék vagyunk a fürdőkultúránkra, amit a török megszállás alatt az ottománok mutattak be nekünk. Az új kultúra megjelenése rengeteg változást hozott az ország számára. Fürdők százai épültek a 16 század alatt és megismerhette a régió a hagyományos török fürdőt.

Az Omorovicza család felkérte Ybl Miklóst, a híres magyar építészt 1800 körül, hogy építse újjá a Rácz-fürdőt. Ybl Miklós tervezte a Magyar Állami Operaház épületét is, mely történelmi ékköve Budapestnek.

A márka alapítója, Stephen de Heinrich de Omorivicza elhozta a jegyesét, Margaretet egy budapesti termál fürdőbe, akit lenyűgözött a termál víz bőrre tett hatása. A látogatás mély benyomást tett a párra, és arra inspirálta őket, hogy megalkossák azt a szépségápolási terméket, ami a magyar termálvizek és ásványi anyagok erejét hordozza.

A cég megalkotta Healing Concentrate-et, ami az ásványi anyagokkal teli termálvíz erejét hordozza. A szépségápolási termékeik tele vannak hasznos ásványokkal, vitaminokkal melyet olajokkal kevernek.

 

Omorovicza Mist of hungary

The Omorovizca boutique has not only the widest range of their beauty products, but they also offer several beauty treatments in the Omorovicza Spa. Every year I try to do something extra before my birthday. This year I wanted to try something new. I have booked an appointment for deep cleansing treatment. I don’t go for cleaning very often, but hydration is a key in my daily routine.

During the treatment I was feeling so relaxed and tried to enjoy the time I spent in the spa. The session has started with make up removal and preparation of the skin, which was followed with exfoliation. While the Deep Cleansing Mask was treating my skin with moor, the beauty specialist was massaging my hands and arm.  After removing the mask she has applied serums and used a very rich cream for the facial massage.

Every single drop of the products was so precious and my skin was looking the next day more fuller and youthful. Thanks for the travel size samples, which were gifted to me I have the opportunity to try even more from this fantastic products.


 

Az Omorovicza üzletben nem csak a legszélesebb termékválasztékod találod meg, de sok szépítő kezelésüket kipróbálhatod az Omorovicza Spa-ban. Minden évben próbálok egy kicsi többet tenni a szépségért a születésnapom előtt. Ebben az évben valami újat akartam kipróbálni. Egy mélytisztító kezelésre foglaltam időpontot. Nem megyek valami sűrűn tisztításra, de a hidratálás kulcsfontosságú a mindennapos bőrápolásban.

A kezelés alatt teljesen ellazultam és próbáltam minden egyes a spa-ban töltött pillanatot kiélvezni. A kezelés a smink eltávolítással kezdődött és a bőr előkészítésével, amit radírozás követett. Amíg a Mélytisztító Maszk -ban hatott az iszap, addig a kozmetikus a kézfejemet és a karomat masszírozta. Miután lemosta a maszkot, a szérumokat tett a bőrömre és egy nagyon gazdag krémmel masszírozta az arcomat.

A krémek minden egyes cseppje olyan értékes volt, a kezelést következő napon pedig a bőröm sokkal teltebb és fiatalosabb volt. Ajándékba kaptam néhány utazó méretű terméket így lehetőségem nyílik még többet megismerni csodás termékeikből.

Omorovicza spa budapest

Favorite Omorivicza products


A kedvenc Omorovicza termékeim

 

Omorovicza thermal cleansing mask

Omorovicza deep cleansing mask

 

Omorovicza refining facial polisher

 

Omorovicza Queen of hungary mist

Omorovicza Oxygen Booster

Omorovicza gold eye lift

 

 

Mademoiselle Agnes

 

Photos by Eszter Franyó 

Follow:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *